NIEUW: gebruik onze bestektekstgenerator

Met onze bestektool stelt u eenvoudig een goede STABU2- of RAW-omschrijving samen.
Ons gekleurde glasgranulaat: nieuw, duurzaam en veilig!

Renovatie houten brugdelen

Home » Renovatie houten brugdelen

In dit project hebben we op onze eigen locatie een test gedaan met houten brugdelen. De brugdelen zijn aan vervanging toe, of kunnen we ze renoveren en upgraden met ons eigen product?

We hebben simpelweg een compressor gebruikt om de brugdelen te stralen met ons glas. Hiermee verdween de verontreiniging van de houten brugdelen gemakkelijk. Bijkomend voordeel is dat de coating nu goed aan het hout kan hechten. Met dezelfde compressor kan je ook de coating in combinatie met het glas aanbrengen. Dit komt omdat wij de glas fracties tot in de microns kunnen coaten. Het gecoate glas kan samen met een coating verspoten worden. 

We hebben 4 stappen doorlopen:

  • Het ontdoen van het verweerde oppervlak en opruwen van de brugdelen door middel van glas stralen.
  • Het conserveren van de brugdelen door middel van een watergedragen coating gemengd met het op kleur gecoate glas van ColVitro hierbij hebben we een hele fijne fractie gebruikt 0,15-0,5mm.
  • Een toplaag met de watergedragen coating wederom gemengd met het op kleur gecoate glas van ColVitro in de fractie 0,15-0,5mm deze laag hebben we dikker aangebracht zodat we deze nog kunnen afstrooien.
  • Het afstrooien van de houten brugdelen met het glas van ColVitro ditmaal in de fractie 0,5-1,0mm om extra stroefheid te creëren.   

Deze 4 handelingen kunnen achter elkaar uitgevoerd worden. Met weinig materieel geheel nieuwe houten brugdelen met grip en een mooie kleur!