NIEUW: gebruik onze bestektekstgenerator

Met onze bestektool stelt u eenvoudig een goede STABU2- of RAW-omschrijving samen.
Ons gekleurde glasgranulaat: nieuw, duurzaam en veilig!

Glasgranulaat

Home » Glasgranulaat

Wat is Colvitro?

Colvitro is gerecycled en gekleurd glasgranulaat. Ons product wordt toegepast op wegen, fietspaden, bruggen, parkeerterreinen, kunstwerken, gevels, vloeren en wanden. Onze producten worden gemaakt van glasafval dat voor hergebruik niet meer toepasbaar is. Het glasmateriaal is rondom gekleurd met pigmenten. Duurzaamheid is in onze ogen het op een milieuvriendelijke manier beheren van onze leefomgeving. Steden, infrastructuur en interieur worden mooier en leefbaarder met Colvitro.

kleurvast-800x500pxv2

Kleurvast

De glasdeeltjes zijn door middel van een gepatenteerde behandeling aan alle zijden voorzien van kleur. Dit heeft als voordeel dat, indien de bovenste kleurlaag slijt, de onderliggende kleur reflecteert op de facetten door de helder glazen matrix. Dit maakt het product duurzaam resistent in alle weersomstandigheden, zelfs bij gebruik van strooizout.

Doetinchem-mooi-verkleind

Onderhoudsarm

De sterke toplaag heeft een hoge verbrijzelingsweerstand, is onderhoudsarm en blijft de functionele eigenschappen lang behouden. Glas is van nature vocht- en vuilwerend.

Hierdoor zijn toplagen op wegen en gebouwen langdurig beschermd tegen klimatologische invloeden en corrosie.

Slijtvast verkleind

Slijtvast

Glas heeft van nature een sterke slijtvastheid. Testen tonen aan dat Colvitro producten zeer slijtvast zijn.

De hoge slijtvastheid betekent een langere (economische) levensduur, minder onderhoudsintervallen en lagere milieubelasting.

Colvitro

Met het gekleurd glasgranulaat van Colvitro kleuren we onze wereld van morgen op een veilige, mooie en milieuvriendelijke manier.

We gebruiken glas dat niet meer geschikt is om omgesmolten te kunnen worden tot een nieuw product. Dit verlaagt het milieu-impact aanzienlijk. Naast de vele specifieke voordelen aan materiaaleigenschappen van Colvitro is het bovenal ook mooi!

Veilig

Colvitro is gemaakt van gerecycled glasgranulaat. Dat klinkt scherp, maar dat is het niet! Colvitro is volledig veilig om mee te werken. Het is stofvrij, niet schadelijk voor de gezondheid en niet scherp. Meer informatie over de producteigenschappen kun je vinden op Productblad Colvitro V2.0

videowaterbased-1

Waterbased

Colvitro producten bevatten biobased en watergedragen componenten. Deze vervangen oliehoudende chemicaliën en zuren. Watergedragen componenten zijn beter voor mens en milieu.

gebouwen-wegen-bruggen

Duurzaam

Colvitro producten zijn helemaal van deze tijd. Onze duurzame toplaag is ontworpen om lang mee te gaan. Bij ons geen snelle, goedkope en milieubelastende wegwerp oplossingen.

Duurzaam ligt ten grondslag aan alles wat we doen. Op lange termijn is duurzaam altijd beter, economisch voordeliger en minder milieubelastend. We doen geen concessies aan kwaliteit.

duurzaam-2

Circulair

Colvitro is een  hoogwaardig gerecycled glasgranulaat dat kan worden hergebruikt. Hierdoor realiseren we een lage CO2-uitstoot omdat er vrijwel geen primaire grondstoffen nodig zijn. Wanneer de technische levensduur is bereikt, kan Colvitro opnieuw als bouwgrondstof worden gebruikt. Dit maakt het een circulair bouwmateriaal.

duurzaam

Snel verwerkbaar

Het Colvitro product wordt droog geleverd, is makkelijk te vervoeren in verschillende gewenste volumes. Het product is makkelijk en snel te verwerken bij normale droge weersomstandigheden (> 5 ˚C). De verwerkingstijd is afhankelijk van de binder’s droog- en uithardingstijd.

colvitrospray-spuiten

Robuust

Door de vorm van het product, hoekig niet poreus, heeft Colvitro een hoge stroefheid en haakweerstand. De mate van ruwheid wordt uiteindelijk bepaald door de korrelgrootte van  het glasgranulaat.

robuust

Afvalstroom

Onze grondstof is van gerecycled glasafval. Het is een reststroom uit de glasindustrie dat niet meer geschikt is voor hergebruik. Dat vermindert het gebruik van natuurlijke grondstoffen en energie drastisch en levert veel milieuwinst op.

circulair

Downloads

videowaterbased-1

Duurzame circulaire toepassingen

Voor o.a. wegen en fietspaden (slijt- en toplagen), bruggen, pleinen en douchebakken (anti-slip) en toegepast in kunst

Bekijk projecten

Geen betere manier om te zien wat je kan doen met onze glasgranulaten dan gerealiseerde projecten te bekijken