NIEUW: gebruik onze bestektekstgenerator

Met onze bestektool stelt u eenvoudig een goede STABU2- of RAW-omschrijving samen.
Ons gekleurde glasgranulaat: nieuw, duurzaam en veilig!

ColVitro levert duurzame toplagen Bromtol en rotonde

Home » ColVitro levert duurzame toplagen Bromtol en rotonde

ColVitro levert duurzame toplagen Bromtol en rotonde

Op de rotonde aan de noordelijke entree van Oosterhout, vind je de Bromtol, het visitekaartje van de stad. Dit kleurrijke kunstwerk is ontworpen door kunstenaar Piet Hohmann. Het is geschonken door de Oosterhoutse firma Martens. Na jaren weer en wind te hebben getrotseerd, kan dit bijzondere kunstwerk een nieuwe toplaag gebruiken.

Restauratie Bromtol in volle gang

Op dit moment wordt deze rotonde, inclusief de Bromtol, gerestaureerd. Ook verschijnt er een fietstunnel. Aanleiding voor de reconstructie is de toenemende verkeersdrukte en de verkeersonveiligheid op de huidige rotonde. De rotonde wordt een vijftaks turborotonde, waarbij het autoverkeer een betere doorstroming krijgt. De nieuwe fietstunnel voorziet in een verbetering van de verkeersveiligheid. In de toekomstige situatie hoeven fietsers slechts eenmaal over te steken.

ColVitro levert gekleurde toplaag Bromtol en rotonde

Om de verschillende verkeersstromen aan te duiden, worden de kleuren van de Bromtol meegenomen in de toplaag van de rotonde en de fietspaden er naartoe. Het kunstwerk wordt daarmee echt onderdeel van deze rotonde. De kleurrijke toplaag van zowel het kunstwerk als de grondwerken bevat gekleurd glas van ColVitro. Het gebruik van het milieuvriendelijke materiaal draagt zo ook bij aan een verbetering van de duurzaamheid die samengaat met deze reconstructie.

Aanbrengen toplaag door Possehl uit Oosterhout

Possehl, eveneens afkomstig uit Oosterhout, brengt de toplaag aan. Zij hebben een bio-based versie van de oppervlaktebehandeling ontwikkeld. Deze variant is milieuvriendelijker en reduceert CO2-uitstoot. ColVitro levert het gerecycled circulaire materiaal. Het materiaal kan in elke gewenste RAL-kleur worden geleverd. Met deze nieuwe duurzame toplaag komt dit geïntegreerde kleurrijke kunstwerk het best tot zijn recht.

Werkzaamheden afgerond medio juli 2021

In verschillende fases wordt de rotonde gerestaureerd. Nadat de civieltechnische werkzaamheden in juli 2021 zijn afgerond, wordt de eveneens gerestaureerde Bromtol teruggeplaatst. Beiden zijn dan voorzien van een toplaag met materiaal geleverd door ColVitro.

Ook interesse in ColVitro?

Neem dan gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak. Ook kunt u het experience centre in Oosterhout bezoeken. Wilt u op de hoogte worden gehouden van onze projecten en het laatste nieuws? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.