Waarom ColVitro?

ColVitro levert duurzaam gerecycled glasaggregaat voor nieuwbouw en renovatie. ColVitro wordt toegepast op wegen, fietspaden, bruggen, parkeerterreinen, kunstwerken, gevels en geluidswallen etc. Onze producten worden gemaakt van glasafvalmateriaal dat voor hergebruik niet meer toepasbaar is. Het glasmateriaal is rondom gekleurd met natuurlijke pigmenten. Duurzaamheid is in onze ogen het zorgvuldig behouden van onze leefomgeving, terwijl steden en infrastructuren mooier en leefbaarder worden. ColVitro draagt hier actief aan bij.

Veilig

ColVitro is gemaakt van gerecycled glasaggregaat. Dat klinkt scherp, maar dat is het niet! ColVitro is volledig veilig om mee te werken, niet schadelijk voor de gezondheid en niet scherp. Voor vragen over productveiligheid kunt u terecht op productspecificaties.

Circulair/recyclebaar met lage CO2 uitstoot

ColVitro is een  hoogwaardig gerecycled glasaggregaat dat kan worden hergebruikt. Hierdoor realiseren we een lage CO2-uitstoot omdat er vrijwel geen primaire grondstoffen nodig ten opzichte van vergelijkbare reguliere producten voor deze toepassing. Wanneer de technische levensduur is bereikt, kan ColVitro opnieuw als bouwgrondstof worden gebruikt. Dit maakt het een circulair bouwmateriaal.

Duurzaam

ColVitro producten zijn helemaal van deze tijd. Onze duurzame toplaag is ontworpen om lang mee te gaan. Bij ons geen snelle, goedkope en milieubelastende wegwerp oplossingen. Duurzaam ligt ten grondslag aan alles wat we doen. Op lange termijn is duurzaam altijd beter, economisch voordeliger en minder milieubelastend. We doen geen concessies aan kwaliteit.

Persoonlijk contact?

Heeft u interesse in onze producten en oplossingen en wilt u meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een gesprek. We staan u graag te woord.                    

Kleurvast

De glasdeeltjes zijn door middel van een gepatenteerde behandeling aan alle zijden voorzien van kleur. Dit heeft als voordeel dat, indien de bovenste kleurlaag slijt, de onderliggende kleur reflecteert op de facetten door de helder glazen matrix. Dit maakt het product duurzaam resistent in alle weersomstandigheden, zelfs bij gebruik van strooizout.

Onderhoudsarm

De sterke toplaag heeft een hoge verbrijzelingsweerstand, is onderhoudsarm en blijft de functionele eigenschappen lang behouden. Glas is van nature vocht- en vuilwerend.

Hierdoor zijn toplagen op wegen en gebouwen langdurig beschermd tegen alle klimatologische invloeden van de specifieke omgeving.

Slijtvast

Glas heeft van nature een sterke slijtvastheid. Testen tonen aan dat ColVitro producten zeer slijtvast zijn. De lage slijtage betekent een langere economische levensduur, minder onderhoudsintervallen en lagere milieubelasting dan conventionele afwerkings- en toplaag producten.

ColVitro is hèt circulaire instrooimateriaal om toplagen van wegen,
kunstwerken en industriële vloeren duurzaam op te waarderen met behoud van kleur.

Possehl Nederland

Water based

ColVitro producten bevatten biobased en watergedragen componenten. Deze vervangen oliehoudende chemicaliën en zuren. Watergedragen componenten zijn beter voor mens en milieu.  

Snel verwerkbaar

Het ColVitro product wordt droog geleverd, is makkelijk te vervoeren in verschillende gewenste volumes. Het product is makkelijk en snel te verwerken bij normale droge weersomstandigheden (> 5 ˚C). ColVitro producten zijn droog. De verwerkingstijd is afhankelijk van de binder’s droog- en uithardingstijd.

Robuustheid

Door de vorm van het product, hoekig en niet poreus doch niet scherp, heeft ColVitro een hoge stroefheid en haakweerstand. De mate van ruwheid wordt uiteindelijk bepaald door de korrelgrootte van het instrooimateriaal, het glasgranulaat.

Reststroom product

Onze grondstof is gerecycled glasafval. Het is een reststroom product dat niet meer geschikt is voor hergebruik. Wij hergebruiken het wel! Dat vermindert het gebruik van grondstoffen en energie en levert veel milieuwinst op.

Gepatendeerde
geavanceerde
technologie

ondersteund door tientallen jaren ervaring in de bouw.

ColVitro voldoet aan BBK

Het ColVitro-glasgranulaat(product) is milieuvriendelijk en voldoet aan de van toepassing zijnde wet- en regelgeving (Besluit Bodemkwaliteit - BWBR0022929).

 

Projecten

De Bromtol

De Bromtol

Restauratie kleurig kunstwerk Oosterhout ColVitro levert duurzame toplagen Bromtol en rotonde Op de rotonde aan de noordelijke entree van...

Lees meer