Over ColVitro

ColVitro is opgericht door gepassioneerde ondernemers die willen bouwen aan een duurzamere wereld door slimme producttechnologie te gebruiken. Het basisidee van ColVitro is gebaseerd op de fundamentele filosofie dat we anders moeten denken over het gebruik van grondstoffen in onze economieën. De huidige maatschappij vraagt steeds meer om duurzame oplossingen. De oplossingen van ColVitro passen bij deze vraag.

Missie

ColVitro gelooft dat we de aarde tegen uitputting moeten beschermen door uit glas afvalstromen hoogwaardige oplossingen te creëren, die op hun beurt eindeloos kunnen worden gerecycled. Als onderneming zijn we ons bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Onze missie is om 5.000 km weg in Europa, in 2025, te hebben opgeleverd met toplagen van ColVitro.

Visie

ColVitro streeft naar productbekendheid bij al haar stakeholders, waarbij gekleurd glas wordt gezien als een veilig, circulair en duurzaam alternatief voor traditionele toplaagtoepassingen in de bouw- en infrastructuur. ColVitro laat zien dat toplagen langer kunnen meegaan, milieuvriendelijk worden geproduceerd en verwerkt en toch economisch aantrekkelijk zijn. ColVitro wil zichzelf blijven stimuleren om nog betere producten te ontwikkelen om de levenscyclus van toplagen nog beter, duurzamer en mooier te maken.

Laten we de aarde minder uitputten

In alle lagen van de maatschappij is er een dringende noodzaak om de negatieve impact op het milieu terug te draaien voor de komende generaties. ColVitro draagt hieraan bij.

ColVitro is uniek. ColVitro is niet gemaakt van schaars natuurlijk gesteente of kunstmatige materialen. ColVitro gebruikt ‘niet herbruikbaar’ afvalglas.

Het ColVitro-product is veilig voor de mens en haar omgeving. Het ColVitro-product kan circulair worden hergebruikt. De unieke gepatenteerde technologie zorgt voor een langere levensduur dan reguliere producten.

ColVitro is de oplossing voor duurzame en kwalitatieve toplagen op wegen en gebouwen. Geschikt voor diverse ondergronden als asfalt, beton, kunststof en hout. ColVitro geeft kleur en vriendelijkheid aan wegen en gevels. ColVitro geeft extra veiligheid aan fietspaden en industriële vloeren door onderscheidend kleurgebruik.

ColVitro heeft brede toepassingsmogelijkheden door haar unieke eigenschappen:

  • Glas, maar niet scherp;
  • Alle RAL-kleuren mogelijk;
  • Kleurvast voor jaren;
  • Uv-bestendig;
  • Diverse ondergronden mogelijk;
  • Snelle verwerking mogelijk;
  • Water based product.

Nieuwsgierig geworden?

ColVitro producten worden in opdracht van derden zoals diverse overheden, landschapsarchitecten, ingenieursadviesbureau ’s en aannemers toegepast. ColVitro werkt direct samen als leverancier en partner.

ColVitro adviseert u om met door ons geselecteerde partners samen te werken om zodoende het beste resultaat met onze producten te bereiken.

Interesse in Duurzame samenwerking?

Neem dan vrijblijvend contact op met ons team of vraag meteen een offerte aan.