De Glitterrotonde van Breda gaat weer schitteren!

Home » De Glitterrotonde van Breda gaat weer schitteren!

ColVitro levert glinsterende glasaggregaat toplaag Van Coothplein Breda

Elke Bredanaar kent ‘De Glitterrotonde’ op het Van Coothplein. De rotonde is in 1999 gecreëerd om het verkeer veiliger door dit stuk van de binnenstad te leiden. Grappig detail:  het eigenlijk helemaal geen rotonde, maar een rond plein. Het mist ook de bekende bewegwijzering. De Glitterrotonde bevindt zich in het authentieke winkelgebied van Breda. De vroegere stadspoort, de Ginnekenpoort, gaf aan de zuidzijde van het centrum en vanaf dit plein toegang tot dit bruisende gedeelte van de stad. De monumentale gebouwen met hippe winkels en mooie horecazaken maken dit gebied tot een zeer geliefd deel van de stad. Het Van Coothplein, in de volksmond ook wel de glitterrotonde genoemd, vormt het centrale en herkenbare middelpunt van dit gebied. 

Bijnaam dankzij ronde vorm van het plein

Het Van Coothplein dankt zijn bijnaam aan de ronde vorm, waarin het verkeer op een logische wijze door de stad wordt geleid én aan de oorspronkelijke glinstering in het asfalt. Het asfalt heeft in de loop der tijd heel wat glans verloren. Juist omdat de glans zo met dit plein wordt geassocieerd, wil de gemeente deze graag terugbrengen. ColVitro is gevraagd om het plein weer te laten glinsteren. Dit doen we door de toplaag te leveren bij de restauratie van het Van Coothplein die wordt uitgevoerd door de firma Possehl, een van onze partners.

Nieuwe glans met 100% gerecycled glinsterend glasaggregaat

De toplagen van ColVitro bestaan uit 100% gerecycled glasaggregaat. Het glas is transparant en biedt de perfecte basis voor een optimale schittering van het asfalt. De filosofie van ColVitro; veilig, circulair en duurzaam, sluit perfect aan bij de historische waarde die dit plein heeft, aangezien het een milieuvriendelijk manier van wegmarkering is. 

Glitterrotonde niet compleet zonder beeld ‘Calypso’

Ook het bronzen beeld ‘Calypso’ van Iris Bouwmeester wordt teruggeplaatst op het plein. Dit kunstwerk vormt een stoeprand, die als het ware is opgekruld door de verkeersstroom en heeft eveneens een verwijzing naar de Griekse mythe van Homerus, waarin Odysseus schipbreuk lijdt en aanspoelt op het eiland van Calypso. Na de reconstructie van dit plein door Possehl, zal het plein weer schitteren als vanouds en doet het weer recht aan zijn prachtige historische omgeving. 

Meer weten over ColVitro?

Je kunt bij ColVitro terecht voor duurzaam gerecycled glasaggregaat voor nieuwbouw en renovatie. Je kunt ColVitro toepassen op fietspaden, wegen, parkeerterreinen, bruggen, kunstwerken en meer. Ook op zoek naar een duurzame toplaag? Neem dan gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak. Ook kunt u het experience centre in Oosterhout bezoeken.